Door mijn vele bezoeken aan Disneyland Paris heb ik veel dingen al eens ervaren en dat wil ik met je delen. Je eerste bezoek aan Disneyland Paris kan nogal abracadabra zijn, vandaar dat ik mijn ervaringen van de afgelopen jaren bundel tot een gids, waarin het makkelijk wordt om je verblijf te plannen en er meer uit te halen. De gids is niet alleen als je voor de eerste keer naar Disneyland Paris gaat, maar ook als je al eens geweest bent kun je er misschien nog wat tips van gebruiken.

Hoelang moet ik in Disneyland Paris verblijven?

De eerste vraag die iedereen steeds stelt is, hoelang moet ik in Disneyland Paris verblijven om alles gezien te hebben? Mijn persoonlijke antwoord is 5 dagen, maar veel mensen zeggen 3 dagen. Mocht je lange dagen willen maken met een intensieve planning, dan lukt het je wel om in het zomerseizoen het resort in 3 dagen te bekijken. Wil je het allemaal rustig bekijken of ga je in een periode waarin het park vroeg sluit, dan zou ik 5 dagen aanbevelen.

Waar kan ik het best verblijven?

Dan komt gelijk de volgende vraag, waar blijf ik slapen? Dat is een hele persoonlijke vraag. Mijn voorkeur gaat uit om on-site te blijven slapen, dus in een van de Disney hotels. Het voordeel hiervan is dat je ’s morgens eerder in beide parken mag. Je kunt je dag beginnen om half 9 in plaats van 10 uur.
Daarnaast hoeft je niet van het resort af en in de meeste gevallen is het nog geen 10 minuten lopen om in de parken te komen. Het nadeel van slapen in een van de Disney hotels is de prijs. Wil je luxe, of helemaal niet, voor een lage(re) prijs dan kun je kiezen voor een aangesloten hotel, Disney Nature Resorts Davy Crockett Ranch en Villages Nature Paris (Center Parcs) of een accommodatie in de buurt (Val D’europe, Chessy, Serris, Coupvray, Torcy, Bussy-Saint-Georges, enz.). Ik heb hier geen ervaringen mee, ik zou Zoover aanbevelen voor het vergelijken van de accommodaties. Partner hotels kun je onder andere via D-reizen boeken.

Wanneer je besluit om in een van de Disney hotels te blijven slapen heb je 6 opties, opgedeeld in 4 categorieën.
De goedkoopste opties zijn Santa Fe en Cheyenne. Beiden hebben 2 sterren, maar zijn zeker van alle gemakken voorzien. Deze hotels worden gekenmerkt door de aparte gebouwen waar een aantal kamers in zijn ondergebracht.
Hierna komt hotel Sequoia Lodge, deze heeft 3 sterren. Dit is een “echt” hotel als je een kamer boekt in het hoofdgebouw of als het niet druk is. Wanneer je voor een standaard kamer gaat, kan het zijn dat je in een bijgebouw terecht komt.
Met 4 sterren vallen hotel Newport Bay Club en New York in het hogere segment. Deze hotels kennen geen bijgebouwen. Alles is in hetzelfde gebouw te vinden en van alle luxe voorzien.
De crème de la crème is natuurlijk het Disneyland Hotel met 5 sterren. Als je voor luxe wilt gaan is dit de perfecte keuze. Je hoeft niet naar de parken te lopen, want het hotel ligt aan de ingang en dit hotel heeft alle luxe van andere 5 sterren hotels.

Wanneer je je verblijf boekt via de officiële Disneyland Paris website kun je ook vervoer erbij boeken. Je hebt 4 manieren om Disneyland Paris te bereiken.
De meest simpele methode is per auto. De meeste hotels zitten aan Avenue Robert Schuman in Coupvray, mocht je dit in willen voeren in je navigatiesysteem.
Een andere methode is de hogesnelheidstrein, Thalys of TGV. Beide treinen stoppen tegenwoordig op het Marne la Vallee station dat bij de ingang van de parken gelegen is. Je kunt hier ook tegen betaling je koffers achterlaten en dan worden deze naar je hotel gebracht. Wil je meer informatie over treinreizen kijk dan hier.
Daarnaast kun het resort ook bereiken met een busreis. Er zijn enkele aanbieders die verzorgde busreizen naar Parijs en Disneyland Paris hebben, maar je hebt ook busshuttles zoals Flixbus.
De laatste methode is misschien niet zo relevant voor Nederland, maar het is mogelijk, per vliegtuig. Je kunt vliegen naar beide vliegvelden in Parijs, Charles du Gaulle en Orly. Vanuit daar kun je met een pendelbus naar de Disney hotels en parken vervoerd worden, dit is een betaalde service en kan bij je hotel bijgeboekt worden.

Mocht iedereen in het gezelschap een jaarpas in bezit hebben, dan kun je je verblijf boeken als room only. Dan betaal je alleen voor de kamer en zit de entree er niet bij in. Deze prijzen staan niet online en zijn uitsluitend per telefoon te boeken of via websites als Trivago/Booking.com. Wanneer je rechtstreeks bij Disneyland Paris boekt krijg je korting. Hoeveel dat is wordt vermeld bij de jaarpas die je hebt aangeschaft. Ga niet blindelings af op de prijs die Disneyland Paris je geeft, want soms is een pakketreis met toegangtickets in de aanbieding. Dan is dit zelfs goedkoper dan een room only inclusief jaarpaskorting.
Is maar een enkeling in het bezit van een jaarpas, boek deze dan niet mee op de kamer. Wanneer je aankomt kun je deze persoon op de kamer bij laten zetten. Dit kost dan alleen nog de toeristenbelasting wat neerkomt op ongeveer €2 per nacht. Dit is een stuk goedkoper dan vooraf op de kamer boeken.

Wil je een verblijf boeken, ga dan naar deze Disneyland Paris website voor de laagste prijs garantie.

Wanneer is de beste tijd om te boeken?

De laatste vraag die belangrijk is voordat er geboekt wordt, wanneer kan ik het beste boeken?
Om op de letterlijke vraag in te gaan, boek zo vroeg mogelijk. Er zijn hotelkamers genoeg, het komt zelden voor dat een hotel volgeboekt is (tenzij je voor de maand december kiest), maar hoe vroeger je boekt hoe goedkoper de kamers zijn. Soms zijn er ook acties. Een actie kan je tot 2 gratis dagen, 40% korting, kinderen gratis, cadeaubonnen, Disney+ en/of gratis maaltijden opleveren. Dit maakt het toch een stuk aantrekkelijker om on-site te blijven slapen.

Tegenwoordig biedt Disneyland Paris een laagste prijs-garantie aan. Dat wil zeggen dat de prijs die op hun website gegeven wordt de allerlaagste prijs is waarvoor je het verblijf kunt boeken. Het is niet via een ander reisbureau goedkoper te boeken. De laagste prijs voor je verblijf kun je hier.

Welke voordelen kan ik halen uit mijn Infinity/jaarpas en hoe werkt het?

Je hebt verschillende jaarpassen in Disneyland Paris. De duurste jaarpas is de Infinity jaarpas welke met vele extra's komt. Zoals:
Wanneer je op de grote parkeerplaats van Disneyland Paris wilt parkeren is dit gratis en daarnaast is er een speciaal gedeelte vooraan. Op vertoon van je Infinity pas kun je daar parkeren, maar vol is vol.
Verder zijn er speciale room only prijzen welke tot 50% van de normale prijs is. Je kunt de prijs opvragen via de Nederlandse reserveringslijn en ook via deze lijn boeken.
Extra Magische Tijden zijn ook inbegrepen. Je kunt je pas 's morgens bij een speciale rij tonen en via een speciale ingang het park betreden. Bij beide parken is die ingang helemaal aan de linkerkant.
Verder kun je vrienden meenemen naar het park voor €37/€52 per persoon en zij mogen dan 1 dag naar beide parken. Je kunt maximaal 20 tickets per geldigheid van je pas kopen.
Ook heb je recht op speciale avonden. Deze avonden kunnen online of via de speciale Infinitylijn geboekt worden. Het nummer hiervoor is +33 160 30 60 84. Enkel in het Frans en Engels.
Via deze Infinitylijn kun je ook de VIP tickets voor de parade en avondshow boeken, maximaal twee weken en minimaal 24 uur van te voren. Je krijgt een email en deze moet je meenemen naar het park. Deze mail is je toegang tot het gebied waarvoor je gereserveerd hebt. Voor Disney Stars on Paraade is dat tegenover Castle Stage of tijdens de avondshow is dat voor het kasteel via Adventureland.
Verder krijg je een speciale Photopass die geldig is zolang je Infinity pas ook geldig is. Hiermee krijg je alle foto's die door Disney fotograven gemaakt zijn direct op je mobiel en je kunt er producten van laten drukken (tegen meerprijs). Deze Photopass kun je met je Infinity pas ophalen bij elk fotopunt.
Daarnaast is het mogelijk om in elk zwembad van elk Disney hotel te zwemmen zonder dat je daar hoeft te slapen. Ook dit moet gereserveerd worden via de Inifintylijn.
Als je kiest om te eten in een restaurant met tafelbediening krijg je een gratis niet alcoholisch drankje aangeboden.
Als laatste krijg je ook nog eens diverse kortingen zoals -15% op bijna elk restaurant, -20% op bijna alle merchandise, -10% op Golf Disney, -20% op toegangstickets en -15% op ontbijt met Disney figuren.

Mocht je vooraf al een jaarpas willen aanschaffen dan kan dat hier. Dan hoeft je die alleen nog af te halen bij je eerste bezoek bij de loketten van Walt Disney Studios.

Meer volgt snel...