
Nieuwe artikelen: Stitch puzzelboek en wilde dieren kleuren
13 april 2022
Samenvatting van de week
17 april 2022We gaan ook deze week weer verder in het rijtje van CEO’s van Disneyland Paris. Deze week komen we uit bij André Lacroix.

Bron onbekend
André Lacroix werd geboren in 1960 in Frankrijk. Hij studeerde aan Ecole de Commerce in Parijs. Naast Frans spreekt hij Nederlands, Duits, Spaans en Engels vloeiend. Hij startte zijn carriere bij Ernst & Young in West Afrika in 1983. In 1985 werkte hij voor de Franse en Duitse tak van het Colgate-Palmolive imperium. Gevolgd door in 1988 te beginnen voor PepsiCo als internationale marketing manager voor 7UP, internationale marketing director voor Afrika en het Midden-Oosten, Sales Operational Manager voor Oost-Duitsland en als laatste General Manager voor Nederland, Oostenrijk, Zwitserland en Belgie. In 1996 werd hij General Manager van Duitsland en Oost-Europa bij Burger King International. Later werd hij president van Burger King. In die tijd was Andre een van de top leiders wereldwijd.

Foto via Automotive News Europe
Vanaf 2003 werd Andre gevraagd door James Rasulo om chairman en CEO van Disneyland Paris te worden. Hij bleef hier tot 2005. In zijn tijd bij Disneyland Paris kwamen onder andere (plannen voor) Space Mountain Misson 2, Tower of Terror en Buzz Lightyear Laser Blast, seizoensgebonden entertainment om de laagseizoenen meer te bezetten en kwam de tweede bezuinigings- en financieringsronde. The Walt Disney Company en Prince Alwaleed gaven het resort miljoenen en de Franse banken zetten de schulden om naar lange termijn-deals met goede rentes. Andre stond bekend als intelligente en charmante man, maar zodra hij iets officieels moest vertellen veranderde hij in een politicus. De kenwaarden, statistieken en andere ingestudeerde zinnen werden als een soort robot opgesomd.

Foto via Our Global Future
Na Disneyland Paris ging hij in januari 2006 aan de slag voor Inchcape, een Britse automotive gigant. Dit deed hij tot maart 2015. Vanaf toen werk Andre als CEO van Intertek, een Britse verzekeringsmaatschappij. En of hij het daar goed doet? Hij krijgt er in ieder geval bijna 5,4 miljoen pond per jaar voor.