
Throwback thursday: Mickey’s Magical Party
19 maart 2015
Samenvatting van de week
22 maart 2015Het leek me leuk om na het goede weer van afgelopen week een uitstapje te maken naar Amerika. Een van de populairste dingen daar is de Dole Whip. Ik heb er nog nooit een gegeten, maar het ziet er erg lekker uit.
Foto van chipandco.com
Ik weet dus niet hoe het moet smaken, maar ik weet zeker dat dit recept iets heel anders maakt dan dat de bedoeling is. Hou je van ananas en waterijsjes, dan is dit zeker een goed recept voor je, maar een Dole whip krijg je er niet mee.
Wat heb je nodig:
- 1 kilo ananas (bij Jumbo kun je hele geschilde ananassen kopen)
- 240 ml amandel melk
- 1 eetlepel honing
- Staafmixer of blender
- Kom
- Ijsbakjes
- Vriezer
Stap 1:
Als de ananas nog niet in stukjes is, maak er kleine stukjes van en pureer ze. Laat de puree een uur in de vriezer.
Stap 2:
Doe in een grote kom de amandel melk en honing en roer dit een beetje door elkaar.
Stap 3:
Haal de ananas uit de vriezer en doe deze bij het honing en melk mengsel. Roer het goed door dat alle bevroren ananas goed is vermengt.
Stap 4:
Doe het mengsel in bakjes en laat het een aantal uur vriezen.
Nu is je ijsje klaar. Wat ik eerder al noemde, is dat er een soort waterijsje wordt. Je kunt het niet goed eten met een lepel, dus is likken of wachten tot het smelt de beste oplossing om het ijsje te eten.
Helaas is het niet geworden wat ik wilde, maar alsnog kun je nu een heel lekker ijsje maken.